Producten » Gilbert portret

Eén groot Gilbert portret uit heel veel kleurkaartjes!

Elke leerling maakt in enkele kleuren een zo mooi mogelijk kaartje voor een mooi Gilbert Mozaïek-portret: Samen (bijna 2500 kaartjes) tekenen we geschiedenis van Veenendaal!


Nieuwsupdate

Update 6 mei 2019

Gilbert logeert nu in Museum Veenendaal

Dit weekend is het Gilbert Mozaïek Portret verhuisd van de rode wand in de Cultuurfabriek naar Museum Veenendaal. Gilbert gaat op deze mooie nieuwe plek logeren in de maand mei. Kom de meest kleurrijke Gilbert hier bewonderen en ontdek alles van deze succesvolle ondernemer Gilbert van Schoonbeke in de tentoonstelling ‘Gilbert in de 16e eeuw’ onder het overkoepelende thema ‘Veenendaal ontmoet Gilbert’. 17 mei opent de nieuwe tentoonstelling 'Turf, het bruine goud'.

Update 9 april 2019

Kaarten langsbrengen bij alle basisscholen

Deze week worden alle kaarten* van het Gilbert Mozaïek Portret bij de basisscholen langsgebracht. Op deze kaart kunnen de leerlingen hun eigen gekleurde kaartje proberen terug te zoeken. Voor de liefhebber zijn er ook kaarten beschikbaar in het rek bij het portret in de Cultuurfabriek, dus kom vooral een kijkje nemen (op=op)!

* foto op de kaart is gemaakt door Danielle de Louw Fotografie

Update 5 april 2019

Feestelijke onthulling

Het meest kleurrijke portret van Gilbert van Schoonbeke is vandaag onthuld! De onthulling van het Gilbert Mozaïek Portret vond plaats in de Cultuurfabriek. Wat leuk dat nu eindelijk het resultaat zichtbaar wordt voor heel Veenendaal op deze prachtige plek. De Burgemeester en wethouders van Veenendaal kwamen persoonlijk het schilderij onthullen. Ook het bestuur van Stichting Gilbert van Schoonbeke is erbij, en natuurlijk Gilbert en de makers zelf! Kom ook in april het meesterwerk hier bewonderen, gemaakt door bijna 2500 basisschoolleerlingen uit Veenendaal. Van harte welkom!

Update 1 april 2019

De laatste hand aan het portret

Het portret is al een heel eind gevuld met een grote diversiteit aan gekleurde kaartjes. Nu is het portret nog in drie losse delen. Heel benieuwd hoe het straks als één geheel wordt!

Update 30 maart 2019

Gilbert Portret in wording
Het portret maken is begonnen: alle kaartjes krijgen hun plek op het schilderij. Spannend of het uitpakt zoals gehoopt. Het begin is er, kunnen jullie al zien welk deel van Gilbert dit is?

Update 27 maart 2019

5 april 2019 – 14.00u Onthulling Gilbert Mozaïek Portret

Dit is de plek waar Gilbert in april 2019 gaat logeren, een prachtige plek voor het
Gilbert Mozaïek Portret in de Cultuurfabriek in Veenendaal.
De feestelijke onthulling vindt plaats op 5 april door de burgemeester en wethouders. De makers van dit kleurrijke meesterwerk (enkele duizend basisschoolleerlingen van Veenendaal) kunnen vanaf dan het resultaat bewonderen en hun persoonlijk gekleurde kaartje proberen terug te vinden op het portret. Kom ook gerust een kijkje nemen!

Update 23 maart 2019

Opvallend en inspirerend

Leerlingen hebben zelf mooie regenbogen, kaders of stipjes toegevoegd. Handig, want zo spring je er gelijk uit! Ook grappig om te zien dat kinderen elkaar inspireren en tweelingkaartjes hebben gemaakt!

Update 20 maart 2019

Bijzonder en knap

Mooi om te zien dat sommige kinderen soms de lucht heel bijzonder maken, andere kinderen juist het water. Door zelf zonnen of bergen in de tekening te verwerken krijgt de tekening ineens veel diepte, knap gedaan!

Update 18 maart 2019

Creatief en uniek

Hier zijn echte creatievelingen aan de slag geweest. Mooie composities en kleurcombinaties!

Update 15 maart 2019

Kleurkaartjes sorteren

We hebben alle donkere kaartjes en lichte kaartjes uit elkaar gehaald en gesorteerd op kleur. Van warme kleuren naar koele kleuren en van zachte tinten naar intense kleuren. Dat was een heel karweitje maar zal straks bij het plakken handig van pas komen.⁣

Update 13 maart 2019

Indeling bepalen

Op een A3 vel hebben we de verdeling van de kaartjes voor het Gilbert portret voorbereid.⁣ De indeling in lichte, middel, en donkere kaartjes zijn op dit vel gemarkeerd. Dit hebben we ook gedaan op het raster op het houten paneel, zodat we de kaartjes straks gemakkelijk kunnen plakken.⁣

Update 11 maart 2019

Paneel voor alle kleurkaartjes

Afgelopen weekend hard gewerkt aan de basis voor het Gilbert portret. ⁣

  • 3 grote platen 5,5mm multiplex ⁣
  • 33meter balkjes en latjes ⁣
  • 172 schroeven ⁣
  • flinke pot houtlijm⁣

maken samen een stevige basis van 2 bij 3 meter, met een mooie strakke lijst.⁣

Update 8 maart 2019

Leerlingen kleuren elk een kaartje

Deze week zijn alle deelnemende scholen heel druk geweest met het inkleuren van alle kaartjes. Ieder kind heeft er op zijn of haar niveau zorgvuldig een meesterwerkje van gemaakt. Zelfs zo’n heel klein kaartje kun je op zoveel verschillende manieren kleuren. Vandaag hebben we alle kaartjes weer binnen, veel dank allemaal voor jullie enthousiasme!

Update 5 maart 2019

Raster van 5x5cm

Vandaag zijn we begonnen met het uitzetten van het raster op de panelen voor het portret. 3 platen van 2meter bij 1 meter verdelen in vakjes van 5x5 cm. Een heel klusje. Maar dan zijn we in elk geval voorbereid als we volgende week alle gekleurde kaartjes terugontvangen.

Update 27 februari 2019

Artikel in de krant

We staan vermeld in de Rijnpost van 27 februari 2019! Gaaf en goed verwoord. We gaan er met z'n allen een mooi portret van maken. De eerst gekleurde kaartjes zijn veelbelovend!

Update 22 februari 2019

Fantastische start

Vandaag hebben we de eerste kaartje weer opgehaald bij een van de deelnemende scholen. Ze zijn prachtig geworden, heel mooi gekleurd! Een fantastische start van het kleurrijke portret!

Update 20 februari 2019

Pakketjes voor alle deelnemende scholen

Het gaat nu echt beginnen! Vandaag hebben we het drukwerk van de drukker ontvangen. Bijna 3000 kaartjes (een paar op reserve) die we tot verschillende pakketjes hebben samengevoegd om morgen aan de scholen te verspreiden. Om de leerlingen een beetje op weg te helpen hebben we er een paar gekleurde voorbeeld exemplaren bij gedaan. Veel plezier met kleuren allemaal!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen rond de totstandkoming van het Gilbert portret en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Ontwikkeling in beeld

Onze school wil ook mee doen aan het mozaïekportret van Gilbert

Helaas is het niet meer mogelijk om mee te doen als school met het Gilbert portret.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om een mail te sturen naar veerle.vreeke@grafischekamer.nl of bel op 0614339128

 

Groet, Veerle