Maatwerk » Kleurprojecten op maat

Een kleurproject op maat?

Heeft u als bedrijf ideeën over een kleurproject op maat voor uw interieur of voor een evenement?

Neem contact met ons op!

Hieronder ziet u ter inspiratie een mooi voorbeeld van een gerealiseerd educatief kleurproject:

Eén groot mozaïek portret uit heel veel kleurkaartjes van betekenis

'Elke leerling maakte in prachtige kleuren een heel persoonlijk kaartje voor een groots Mozaïek-portret: Samen (bijna 2500 kaartjes) tekenden we geschiedenis van onze stad!'

 

Update 10 maart

Donatie Gilbert Mozaïek Portret aan Rehobothschool

Vandaag hebben we het Mozaïek Portret gedoneerd aan de Rehobothschool in Veenendaal. De directeur maakte er, samen met zijn leerlingen die aan het portret hebben meegewerkt, een mooi onthullingsmoment van. Het is een prachtige plek na alle mooie logeeradressen van afgelopen jaar in Nederland en België.

Nieuwsupdate project Gilbert Mozaïek Portret

Update 21 november

Blikvanger

‘Buiten de lijnen kleuren?!’ Dat was het thema van het congres Vrouwelijke Leiders in de Zorg, het netwerkevenement voor ambitieuze vrouwelijke leiders in de zorg van 21 november. Dat was aanleiding voor standhouder Anneke Kersten van Werk Weer Leuk, coachingsbedrijf voor zorgprofessionals, om ons mozaïekportret als blikvanger in te zetten. En met succes!

http://www.vrouwelijkeleidersindezorg.nl/
https://werkweerleuk.nl/

Update 18 september

Mooie samenwerking

Dankzij het Gilbertjaar Veenendaal ontstond deze mooie samenwerking met Het Maagdenhuis in Antwerpen: Het Gilbert Mozaïek Portret was de hele zomer hier te zien. Benieuwd wat het nieuwe logeeradres wordt? Houd deze pagina en onze socials in de gaten!

https://www.maagdenhuis.be/nl/expos

Update 15 september

Mooie zomer voor Gilbert Mozaïek in Maagdenhuis Antwerpen

Het Gilbert Mozaïek Portret is weer terug in Nederland! Deze zomer was het portret te zien in Het Maagdenhuis te Antwerpen in de tentoonstelling ‘Rijk worden op de werf van de Gouden eeuw, Gilbert van Schoonbeke’. Hier hebben vele bezoekers de heel persoonlijke meesterwerkjes uit Veenendaal bewonderd.

https://www.maagdenhuis.be/nl/expos

Update 8 juli

Expo in Maagdenhuis Antwerpen

Tentoonstelling ‘Rijk worden op de werf van de Gouden eeuw, Gilbert van Schoonbeke’.

https://www.maagdenhuis.be/nl/expos

Update 6 juli

Onthulling in het Maagdenhuis Antwerpen

Kleurrijk Gilbert is vandaag feestelijk onthaald in het Maagdenhuis van Antwerpen. Het Maagdenhuis is een voormalig weeshuis voor meisjes. Op de benedenverdieping, de binnenplaats en de kapel bevindt zich het Maagdenhuismuseum. Het Maagdenhuis organiseert tijdelijke tentoonstellingen met een maatschappelijke en educatieve insteek. Telkens is er een link met sociale dienstverlening in onze maatschappij: hoe pakten we (kinder)armoede, dakloosheid, vluchtelingenproblematiek… vroeger aan?

https://www.maagdenhuis.be/nl/expos

Update 3 juli

Artikel in de krant - Rhenense Betuwse Courant

Mooie pagina in de Rhenense Betuwse Courant van 3 juli over de turfvaart naar Antwerpen, waar het Gilbert Mozaïek Portret ook goed in beeld is gebracht.

Update 1 juli

Het Gilbert portret vaart over de Rijn

Het Gilbert Mozaïek Portret is aan boord van de Stevenaak ‘Helena’ en vaart nu over de Rijn: Onderweg naar Antwerpen om daar aan wal te gaan voor zijn nieuwe logeeradres voor de zomer in het Maagdenhuis in Antwerpen! In het scheepsruim heeft hij een mooie plek gekregen.

www.gilbertjaar2019.nl/turfvaart
www.deklassiekerederij.nl/turfvaart-veenendaal-antwerpen

Update 26 juni

Artikel in de krant - Rijnpost

We staan vermeld in de Rijnpost van 26 juni! Gaaf en goed verwoord. Super om te zien dat het project steeds zichtbaarder wordt.

Update 25 juni

Het Gilbert portret gaat aan boord van Stevenaak 'Helena'

Vrijdag 28 juni wordt het Gilbert Mozaïek Portret verscheept naar Antwerpen op de Stevenaak ‘Helena’ om daar aan wal te gaan voor zijn nieuwe logeeradres voor de zomer. Volg deze reis: de historische turfvaart met De Klassieke Rederij als programma van het Gilbertjaar:

www.gilbertjaar2019.nl/turfvaart
www.deklassiekerederij.nl/turfvaart-veenendaal-antwerpen

Update 21 juni

Laatste avond in Theater Lampegiet tijdens Gilbert on tour

Vandaag is de laatste avond dat het Gilbert Mozaïek Portret in Theater Lampegiet in Veenendaal hangt. Een mooie kans om de meest kleurrijke Gilbert live te zien tijdens de vierde culturele theateravond van Gilbert on tour. Het diverse programma start om 19.00 uur. Hierna zal dit werk op bijzondere wijze naar het buitenland verhuizen. Benieuwd hoe en waar precies? Houd onze nieuwsberichten in de gaten!

Update 17 juni

Gilbert Mozaïek Portret naar Theater Lampegiet tijdens Gilbert on tour

Deze week van 18 t/m 21 juni wordt het Gilbert Mozaïek Portret voor iedereen gratis tentoongesteld op het podium van Theater De Lampegiet tijdens Gilbert on tour, een serie culturele theateravonden. Elke avond 19.00 uur start in het theater. Na tussenstops in de Oude Kerk, Cultuurfabriek en Gemeentehuis verzorgen scholieren steeds ter afsluiting in de Lampegiet een feestelijke show. Een mooie gelegenheid om te kijken naar de meest kleurrijke Gilbert!

Meer info op www.gilbertjaar2019.nl

Update 6 mei

Gilbert logeert in Museum Veenendaal

Dit weekend is het Gilbert Mozaïek Portret verhuisd van de rode wand in de Cultuurfabriek naar Museum Veenendaal. Gilbert gaat op deze mooie nieuwe plek logeren in de maand mei. Kom de meest kleurrijke Gilbert hier bewonderen en ontdek alles van deze succesvolle ondernemer Gilbert van Schoonbeke in de tentoonstelling ‘Gilbert in de 16e eeuw’ onder het overkoepelende thema ‘Veenendaal ontmoet Gilbert’. 17 mei opent de nieuwe tentoonstelling 'Turf, het bruine goud'.

Update 9 april

Kaarten langsbrengen bij alle basisscholen

Deze week worden alle kaarten* van het Gilbert Mozaïek Portret bij de basisscholen langsgebracht. Op deze kaart kunnen de leerlingen hun eigen gekleurde kaartje proberen terug te zoeken. Voor de liefhebber zijn er ook kaarten beschikbaar in het rek bij het portret in de Cultuurfabriek, dus kom vooral een kijkje nemen (op=op)!

Update 5 april

Feestelijke onthulling

Het meest kleurrijke portret van Gilbert van Schoonbeke is vandaag onthuld! De onthulling van het Gilbert Mozaïek Portret vond plaats in de Cultuurfabriek. Wat leuk dat nu eindelijk het resultaat zichtbaar wordt voor heel Veenendaal op deze prachtige plek. De Burgemeester en wethouders van Veenendaal kwamen persoonlijk het schilderij onthullen. Ook het bestuur van Stichting Gilbert van Schoonbeke is erbij, en natuurlijk Gilbert en de makers zelf! Kom ook het meesterwerk hier bewonderen, gemaakt door bijna 2500 basisschoolleerlingen uit Veenendaal. Van harte welkom!

Update 1 april

De laatste hand aan het portret

Het portret is al een heel eind gevuld met een grote diversiteit aan gekleurde kaartjes. Nu is het portret nog in drie losse delen. Heel benieuwd hoe het straks als één geheel wordt!

Update 30 maart

Gilbert Portret in wording
Het portret maken is begonnen: alle kaartjes krijgen hun plek op het schilderij. Spannend of het uitpakt zoals gehoopt. Het begin is er, kunnen jullie al zien welk deel van Gilbert dit is?

Update 27 maart

5 april – 14.00u Onthulling Gilbert Mozaïek Portret

Dit is de plek waar Gilbert in april gaat logeren, een prachtige plek voor het
Gilbert Mozaïek Portret in de Cultuurfabriek in Veenendaal.
De feestelijke onthulling vindt plaats op 5 april door de burgemeester en wethouders. De makers van dit kleurrijke meesterwerk (enkele duizend basisschoolleerlingen van Veenendaal) kunnen vanaf dan het resultaat bewonderen en hun persoonlijk gekleurde kaartje proberen terug te vinden op het portret.

Update 23 maart

Opvallend en inspirerend

Leerlingen hebben zelf mooie regenbogen, kaders of stipjes toegevoegd. Handig, want zo spring je er gelijk uit! Ook grappig om te zien dat kinderen elkaar inspireren en tweelingkaartjes hebben gemaakt!

Update 20 maart

Bijzonder en knap

Mooi om te zien dat sommige kinderen soms de lucht heel bijzonder maken, andere kinderen juist het water. Door zelf zonnen of bergen in de tekening te verwerken krijgt de tekening ineens veel diepte, knap gedaan!

Update 18 maart

Creatief en uniek

Hier zijn echte creatievelingen aan de slag geweest. Mooie composities en kleurcombinaties!

Update 15 maart

Kleurkaartjes sorteren

We hebben alle donkere kaartjes en lichte kaartjes uit elkaar gehaald en gesorteerd op kleur. Van warme kleuren naar koele kleuren en van zachte tinten naar intense kleuren. Dat was een heel karweitje maar zal straks bij het plakken handig van pas komen.⁣

Update 13 maart

Indeling bepalen

Op een A3 vel hebben we de verdeling van de kaartjes voor het Gilbert portret voorbereid.⁣ De indeling in lichte, middel, en donkere kaartjes zijn op dit vel gemarkeerd. Dit hebben we ook gedaan op het raster op het houten paneel, zodat we de kaartjes straks gemakkelijk kunnen plakken.⁣

Update 11 maart

Paneel voor alle kleurkaartjes

Afgelopen weekend hard gewerkt aan de basis voor het Gilbert portret. ⁣

  • 3 grote platen 5,5mm multiplex ⁣
  • 33meter balkjes en latjes ⁣
  • 172 schroeven ⁣
  • flinke pot houtlijm⁣

maken samen een stevige basis van 2 bij 3 meter, met een mooie strakke lijst.⁣

Update 8 maart

Leerlingen kleuren elk een kaartje

Deze week zijn alle deelnemende scholen heel druk geweest met het inkleuren van alle kaartjes. Ieder kind heeft er op zijn of haar niveau zorgvuldig een meesterwerkje van gemaakt. Zelfs zo’n heel klein kaartje kun je op zoveel verschillende manieren kleuren. Vandaag hebben we alle kaartjes weer binnen, veel dank allemaal voor jullie enthousiasme!

Update 5 maart

Raster van 5x5cm

Vandaag zijn we begonnen met het uitzetten van het raster op de panelen voor het portret. 3 platen van 2meter bij 1 meter verdelen in vakjes van 5x5 cm. Een heel klusje. Maar dan zijn we in elk geval voorbereid als we volgende week alle gekleurde kaartjes terugontvangen.

Update 27 februari

Artikel in de krant - Rijnpost

We staan vermeld in de Rijnpost van 27 februari! Gaaf en goed verwoord. We gaan er met z'n allen een mooi portret van maken. De eerst gekleurde kaartjes zijn veelbelovend!

Update 22 februari

Fantastische start

Vandaag hebben we de eerste kaartje weer opgehaald bij een van de deelnemende scholen. Ze zijn prachtig geworden, heel mooi gekleurd! Een fantastische start van het kleurrijke portret!

Update 20 februari

Pakketjes voor alle deelnemende scholen

Het gaat nu echt beginnen! Vandaag hebben we het drukwerk van de drukker ontvangen. Bijna 3000 kaartjes (een paar op reserve) die we tot verschillende pakketjes hebben samengevoegd om morgen aan de scholen te verspreiden. Om de leerlingen een beetje op weg te helpen hebben we er een paar gekleurde voorbeeld exemplaren bij gedaan. Veel plezier met kleuren allemaal!